https://elpais.com/elpais/2018/05/22/album/1526995502_292790.html#foto_gal_2La represión de las protestas que agitan Gaza desde finales de marzo ha dejado más de 117 muertos y 13.200 heridos, según la última actualización de datos recabados por la Organización Mundial de la Salud del pasado 22 de mayo. La escalada de violencia de las últimas semanas ha empeorado un contexto ya de por sí complicado, sobre todo para los más jóvenes, que ya han vivido tres graves conflictos armados durante la última década. La mitad de la infancia depende de la ayuda humanitaria y uno de cada cuatro necesita atención psicosocial, estima Unicef.
Som persones i també educadores socials que hem emprés un camí conjuntament per esdevenir millors coneixedors d'aquest món
dijous, 7 de juny del 2018
dimarts, 5 de juny del 2018
Del Primavera Sound a la industria: ¿dónde están las mujeres?
https://elpais.com/elpais/2018/06/02/tentaciones/1527937990_263613.html
Ir a algunos festivales de música en España consiste desde hace años en un desfile de machos en el que de vez en cuando aparece alguna mujer. Así, entre actos, prácticamente invisibilizada por un chorro de voz masculino, por lo general. Tras la última edición del Primavera Sound hablamos sobre esta cuestión con algunas de sus responsables y con algunas voces relevantes del panorama musical nacional.
Ir a algunos festivales de música en España consiste desde hace años en un desfile de machos en el que de vez en cuando aparece alguna mujer. Así, entre actos, prácticamente invisibilizada por un chorro de voz masculino, por lo general. Tras la última edición del Primavera Sound hablamos sobre esta cuestión con algunas de sus responsables y con algunas voces relevantes del panorama musical nacional.
En 2017, solo un 15% de los artistas que actuaron en los principales festivales de música españoles eran o incluyeron mujeres. Es un dato de un estudio que lanzó Ticketea el pasado año, usó sus propios datos para hacer un análisis de la presencia femenina en 20 eventos musicales: solo 154 de los 1.006 artistas confirmados en esas citas eran mujeres.No es ninguna novedad que la brecha de género afecta a todos los ámbitos, entre ellos a la cultura, y, con un panorama social tan encendido, estas cifras resultan cada vez más incomprensibles. ¿Lo bueno? Que se van viendo intentos por parte de organizadores y promotores por lograr cierto equilibrio. En el Primavera Sound, que terminó este pasado fin de semana, empiezan a nivelar esa brecha: según Mujeres y Música, en la edición de 2017 hubo 348 hombres y 50 mujeres, un 12,56%. Este año, el porcentaje de representación femenina ha llegado al 20,64%. Este año encabezaron el cartel artistas como Björk, Jane Birkin, Haim y Fever Ray; también Lorde, Maria Arnal, Hinds o Jorja Smith.
Una mejora que, en el caso del Primavera Sound, ha contado con otros cambios o iniciativas que dan forma y fondo a esta conciencia. La primera es la medida adoptada por el festival en contra del acoso y las agresiones sexuales; ha sido el primero en España en poner en marcha un protocolo de prevención y actuacióncontra estas violencias sexuales.
La segunda fue la entrega del galardón Primavera Award a la asociación Mujeres de la Industria de la Música (MIM), que desde septiembre de 2016 lucha por la igualdad efectiva de mujeres y hombres en este sector. Almudena Heredero, directora del Primavera Pro (punto de encuentro global entre expertos de la industria y músicos), explicó a los medios que “MIM no se basa solamente en la queja y la denuncia de una situación de desigualdad, sino que dedica su esfuerzo a lo proactivo, encontrando maneras de hacer viables aquellos proyectos musicales gestionados por mujeres y que trabajan en la integración de estas en la escena musical”.
Ver imagen en TwitteInformación y privacidad de Twitter AdsAlejandra Jiménez, otra de las socias de MIM, explica que esta asociación surgió de una reunión de treinta mujeres del sector musical que pusieron en voz alta muchos sentimientos que todas vivían a la vez. “De esa reunión, hace dos años, hasta ahora, ha habido una visible y palpable evolución. Eso me emociona”, declara. Para ella lo fundamental es que en los festivales de música todo el mundo se está planteando la cuestión de la presencia de mujeres. “Otra cosa es con qué medios dispones y en qué grado te quieres implicar. Creo que ya se ha sembrado la semilla y cada vez hay más festivales que lo tienen como una prioridad”.
Declara abiertamente que ahora la lucha va por otro lado, el que no se ve: las mujeres técnicas y que forman parte de las organizaciones. En ese sentido Jiménez explica que sería idílico que la política de cuotas no existiera pero que hoy por hoy son necesarias por la falta de paridad entre mujeres y hombres; algo que tienen muy presente las nuevas generaciones. Desde este colectivo, cuyo máximo objetivo es desaparecer porque significará que han conseguido la igualdad, están preparando el primer estudio de género dentro de la industria musical junto a algunas universidades y llevando a cabo muchos talleres y conferencias sobre por qué desaparecen de la escena musical varias mujeres durante la adolescencia.
Sobre cómo ve el presente y el futuro, Jiménez lo tiene muy claro: “Nosotras ya hemos hecho este camino y los hombres también lo tienen que hacer. ¡Tienen que ponerse las pilas muy rápido!. Entiendo que para ellos hay una parte educacional en la que también tienen que aprender a manejarse en este entorno, pero tienen un camino muy importante: ser feministas de verdad”.
Más allá del premio otorgado a MIM, la propia organización del festival admitía ser consciente de la brecha de género que a día de hoy sigue habiendo en la industria de la música. Joan Pons, jefe de prensa y comunicación del Primavera Sound, asegura que la forma de gestionar la presencia de mujeres en el festival a lo largo de las ediciones ha pasado por “tomar conciencia de que, quizá por una inercia acumulada de la que costaba darse cuenta, había un agravio comparativo con la presencia masculina en el mismo cartel”. "Pasó de ser algo en lo que quizá ni se pensaba a algo a tener presente en cada reunión de programación”.
Este acto de sinceridad no deja de ser atrevido y honesto, pero inevitablemente deja entrever algunas de las lógicas que hasta hace relativamente poco seguían imperando en algunas de las organizaciones más importantes a nivel internacional. Con tal de minimizar la brecha de género en el festival, Pons explica que “la idea general es que en cada escenario y slot haya un grupo femenino”. Además, admite que eso posibilita que quienes decidan hacer una cobertura de artistas femeninas la puedan hacer sin que eso implique ver únicamente tres conciertos a primera hora. Y la cosa va “más allá de lo cuantitativo, del porcentaje”. Matiza Pons que lo cualitativo también importa. Con ello se refiere a la visibilidad que da un escenario u otro. “En este sentido, la presencia en los dos escenarios principales es del 50%”, dice.
Por su parte, Gema del Valle —codirectora de Subterfuge Records— también habla de esa evolución experimentada en la industria musical y explica que a nivel creativo desde los comienzos han trabajado con una gran cantidad de mujeres (Undershakers, Los Fresones Rebeldes, Dover, Marlango, Najwa…). Ahora, varios años después, siguen trabajando junto a muchas mujeres artistas, entre ellas Anni B Sweet o Soledad Vélez.
Volviendo al Primavera Sound, cuando le preguntamos cómo vive la brecha de género en este festival, afirma: “La brecha existe en el mercado, en los consumidores y en la sociedad. Los festivales sólo son el reflejo de las demandas del público. No me parece criticable su cartel ni me parece justo venirles con exigencias de paridad. Son empresas privadas que son el reflejo del mercado y de los gustos de su público”. Una necesaria reflexión que nos lleva más allá de las meras críticas a los programadores de los festivales: “Los festivales viven de vender entradas y contratan las propuestas que creen que les van a ayudar a esto, sean hombres o mujeres. Hay que buscar culpables en los planes de educación, en algunos mensajes de los medios de comunicación (que siempre miden con mayor exigencia los proyectos musicales femeninos) y en lo que se inculca en cada casa para responder a por qué no hay más mujeres en la música, en los festivales o en la industria. Está muy bien protestar y sacar porcentajes que señalen la falta de presencia femenina, son ejercicios necesarios que debemos hacer. Pero hay que ir a la raíz del problema, no a su consecuencia”.
Así, seguramente el recorrido que queda por hacer hasta llegar a la paridad deba seguir pasando por la revisión de los modelos establecidos y las apologías dominantes; por una subsanación social que haga uso de la micropolítica planteada por Félix Guattari y devuelva a la arena de lo político el ámbito familiar, laboral, institucional o escolar, entre muchos otros. Que siga la revolución.
dimarts, 24 d’abril del 2018
Este fallo de LinkedIn ha permitido que terceros roben tus datos privados de una forma similar a lo que ocurrió con Facebook
Básicamente, el botón Autocompletar con LinkedIn se ha podido utilizar de manera maliciosa. ¿Cómo? Utilizándolo en un diseño invisible, y ocupando toda la pantalla de un determinado site. De esta manera, has podido pulsar el botón para permitir el ‘volcado’ de datos, y ni siquiera te has dado cuenta, porque el botón en cuestión era invisible. Es decir, que el problema de seguridad está en que el botón se ha podido cambiar de estilo para que los usuarios no percibieran que estaban pulsando sobre él. Eso, y que se ha podido abusar de la API de LinkedIn para el login en sites y servicios de terceros.
https://www.adslzone.net/2018/04/21/linkedin-fallo-seguridad-login-script/
dijous, 19 d’abril del 2018
Ocupació desocupada
Ocupació desocupada
Aquesta setmana he tingut l’oportunitat de participar en dos esdeveniments empresarials. Un a Sevilla, a la Universitat de Loyola, i l’altre a Girona, convidat per l’Associació Espanyola de Directius. Al primer vam parlar sobre com afavorir la capacitat de generar ocupació per a la gent jove des de les empreses. A Girona vam parlar de digitalització empresarial: hi ha un elevat risc que la tecnologia destrueixi un elevat nombre de llocs de treball els propers anys.
Quina contradicció. D’una banda, mirant d’invertir per generar ocupació i, de l’altra, invertint per destruir-la. Aquest contrasentit és una peça ineludible de com funcionen la tecnologia i els avenços. Destrucció creativa: creem coses noves i alhora destruïm el que existeix.
Com es pot avançar i crear valor mirant de reduir al màxim l’impacte social? En moments de revolució tecnològica com l’actual, és més important que mai que institucions públiques i privades actuïn de manera coordinada. Ens falta una corretja de transmissió entre el que les empreses necessitaran i el que les nostres escoles formatives i universitats posaran al mercat laboral. Aquesta transmissió no funciona bé. La prova: tenim un 42% d’atur entre els menors de 24 anys.
Resulta que molts universitaris s’han preparat per a professions en què no hi ha prou demanda i alhora ens falten posicions clàssiques de formació professional, explicava una directiva de Seat l’altre dia en una taula rodona que vaig moderar a Madrid.
Necessitem uns mecanismes més bons perquè les necessitats laborals previstes a les empreses es converteixin en les prioritats formatives dels joves d’avui. I això no vol dir només titulacions, sinó que també inclou capacitats transversals, que són les que asseguren la capacitat d’un jove de ser contractat.
Aquesta setmana he tingut l’oportunitat de participar en dos esdeveniments empresarials. Un a Sevilla, a la Universitat de Loyola, i l’altre a Girona, convidat per l’Associació Espanyola de Directius. Al primer vam parlar sobre com afavorir la capacitat de generar ocupació per a la gent jove des de les empreses. A Girona vam parlar de digitalització empresarial: hi ha un elevat risc que la tecnologia destrueixi un elevat nombre de llocs de treball els propers anys.
Quina contradicció. D’una banda, mirant d’invertir per generar ocupació i, de l’altra, invertint per destruir-la. Aquest contrasentit és una peça ineludible de com funcionen la tecnologia i els avenços. Destrucció creativa: creem coses noves i alhora destruïm el que existeix.
Com es pot avançar i crear valor mirant de reduir al màxim l’impacte social? En moments de revolució tecnològica com l’actual, és més important que mai que institucions públiques i privades actuïn de manera coordinada. Ens falta una corretja de transmissió entre el que les empreses necessitaran i el que les nostres escoles formatives i universitats posaran al mercat laboral. Aquesta transmissió no funciona bé. La prova: tenim un 42% d’atur entre els menors de 24 anys.
Resulta que molts universitaris s’han preparat per a professions en què no hi ha prou demanda i alhora ens falten posicions clàssiques de formació professional, explicava una directiva de Seat l’altre dia en una taula rodona que vaig moderar a Madrid.
Necessitem uns mecanismes més bons perquè les necessitats laborals previstes a les empreses es converteixin en les prioritats formatives dels joves d’avui. I això no vol dir només titulacions, sinó que també inclou capacitats transversals, que són les que asseguren la capacitat d’un jove de ser contractat.
Tres urnes plenes de bitllets davant el Congrés per denunciar l’incompliment en la lluita contra la pobresa infantil
https://www.social.cat/noticia/8129/tres-urnes-plenes-de-bitllets-davant-el-congres-per-denunciar-lincompliment-en-la-lluita-c?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter |
L’organització denuncia així que els Pressupostos Generals de l’Estat s’han oblidat dels nens i nenes en situació de pobresa i que dels 1.560 milions d’euros compromesos en el pacte d’investidura per les famílies més vulnerables, finalment només se n’han inclòs 346. Les urnes han simbolitzat els pressupostos generals totals, el compromís per la lluita contra la pobresa infantil i la partida final que s’hi ha destinat.
L’organització recorda que en els últims anys, la pobresa infantil no només ha augmentat – del 27’3 per cent el 2008 al 29’7 per cent el 2016- sinó que també s’ha agreujat: actualment arreu de l’Estat la pobresa severa afecta a 1’3 milions de nens i nenes i ha passat d’un 12% el 2008 al 16% el 2016
Etiquetes de comentaris:
Infància i adolescència,
Ocupació
dimarts, 17 d’abril del 2018
Se quemó - La otra
LA OTRA- SE QUEMÓ
Aquesta cançó és una metàfora de com es pot sentir una dona quan ha patit una violació per part d'un home. En aquest cas, la dona acaba cremant al violador i tota la cançó va parlant de les conseqüències que té amb anar vestit amb roba inflamable, a ser un home lliure, etc.
"El era un violador cualquiera, tenía por delante toda una vida de alegrías y penas y libertad sexual.
Pero no calculó nunca pensó que un día una mujer sobreviviera a su agresión dejase de ser victima tomando la cerilla y el bidón.
Él no esperaba su venganza y se quemó.
Se quemó, se quemó."
Pedagogia Social Comunitària: un model d’intervenció socioeducativa integral
L’actual situació d’inestabilitat social i econòmica que viu la nostra societat ha evidenciat l’existència de grans bosses de persones que viuen en situació de marginació o exclusió social. Les polítiques socials han donat resposta a situacions concretes, però no han articulat un teixit social fort que permeti incorporar de manera efectiva la persona exclosa, ni prevenir aquests processos. Es presenta en aquest article un model d’intervenció socioeducativa anomenat Pedagogia Social Comunitària que centra la seva acció en dos objectius:la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones, especialment d’aquelles que es troben en situació d’exclusió social; i el foment de la cohesió social. Aquestes finalitats s’operativitzen mitjançant l’increment de la participació, l’empoderament individual i comunitari, la coresponsabilitat i la sensibilització social.
https://trabajoypersonal.com |
Morata, Txus. "Pedagogia Social Comunitària: un model d’intervenció socioeducativa integral". 2014.
Defensen l'educació assistida amb gossos per tractar trastorns i millorar l'aprenentatge
La motivació, la socialització, l'autoestima o la capacitat d'atenció són alguns dels aspectes que es treballen a l'hora de realitzar una o vàries sessions de Teràpia Assistida amb Animals (TAA). És per aquest motiu que des del Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC) i l'empresa Purina estan realitzant demostracions del projecte "Aprendre junts és millor" en algunes escoles d'educació Infantil i Primària de Girona, com per exemple, l'escola Gegant del Rec.
Durant la sessió d'iniciació es va fer una presentació del projecte, explicant com es treballa i dels avantatges que té la interacció entre l'infant i el gos.
Finalment l'equip del CTAC es va adreçar als professionals del centre educatiu per explicar-los les diferents opcions de treballs i amb quins objectius i necessitats es pot treballar amb la finalitat d'introduir el gos com a eina de treball permanent en un centre educatiu.
L’espera per a una visita de salut mental a Barcelona supera
el més
https://cat.elpais.com/cat/2018/02/22/catalunya/1519328068_728384.html |
Les xifres recollides pel Cosistori Sanitari de Barcelona
exposen que la llista d’espera dels centres de salut ment de la ciutat és de 31
dies per adults i 39 per nens. De mitjan, als CSMIJ, els pacients han d’esperar 53 dies per
a trobar-se amb el psicòleg infantil i, als CSMA, la llista d’espera ronda els
32 dies.
Els afectes de la crisi econòmica i altres determinants
socials com l’augment de la desigualtat, han precipitat l’augment dels
problemes de salut mental entre la població, fent que entre el 2013 i el 2016
augmentessin en un 12% les visites d’aquest caràcter al CAP.
Menors a l’era digital: com protegir els teus fills sense violar la seva intimitat
Foto extreta de la web el diari de l'educació |
Ens mostren la idea de mediació parental activa, com a eina per a "protegir" els fills en la era digital.
Donant-nos a coneixer el ciberassatjament i els perills de la xarxa, com el Grooming’: assetjadors sexuals a la xarxa, Ciberbullying: quan els assetjadors són menors. Transmet la idea de que els pares han de “fomentar el pensament crític, fer-los saber que no tot el que hi ha a Internet és bo, que no tota la gent és qui diu ser i que tot el que quedi gravat al núvol pot tenir repercussions negatives per al seu futur impossibles de predir.
Un hotel nega l'entrada a un grup de
joves amb síndrome de Down "per si molesten"
https://elpais.com/sociedad/2013/05/16/actualidad/1368710527_221318.html |
En
aquest moments, el cas està en mans de la Fiscalia d'Almeria.
Les persones amb autisme reclamen ajudes per a la inserció laboral
Les persones amb autisme volen tenir les mateixes oportunitats laborals que tothom, segons les dades d'Autisme Europa entre el 80 i 90% de les persones amb autisme, incloses també les persones amb trastorn d'Asperger, no tenen feina. Són dades que criden molt l'atenció, ja que la majoria estan totalment capacitades per desenvolupar diferents tasques.
Aquestes persones juntament amb les seves famílies reclamen a l'Administració que es posi fi a la dificultat que tenen per inserir-se en el món laboral i que garanteixin recursos d'assessorament per tal que aquestes persones puguin obtenir un lloc de feina. La Fundació Friends treballen per ajudar i donar suport a les persones amb TEA, proporcionen espais per poder gaudir, estudiar i rebre suport per la inserció laboral.
Avui en dia, moltes persones amb TEA, gràcies a entitats com la que he esmentat anteriorment, poder realitzar diferents tasques, Tot i que al principi els hi costa una mica adaptar-se, ja que trencar les rutines i afrontar canvis és difícil, saben sortir i desenvolupar les tasques perfectament.
Si la lluita és només de les dones, no ens en sortirem
Anna Gener insisteix en que necessitem més dones per reivindicar les nostres decisions juntes. A ple 2018, les dones en els alts càrrecs laborals és molt escassa, i si hi arriben, cobren un sou menor als homes, tot i tenint la mateixa posició. És per aquest motiu que Anna Gener. Presidenta i consellera delegada de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman, vol canviar-ho, des de l’associació 50a50, juntament amb altres directives.
Aquesta
associació neix com a conseqüència de que les institucions econòmiques i
empresarials catalanes, van dirigides majoritàriament als homes, i es vol
equilibrar aquesta situació per tal d’aconseguir un model de lideratge
compartit.
Segons
Anna Gener, pensa que aquesta lluita no és només de les dones, sinó que els
homes no només cal que ens facin costat, sinó que formin part d’aquesta lluita.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)