dimarts, 24 d’abril del 2018

Este fallo de LinkedIn ha permitido que terceros roben tus datos privados de una forma similar a lo que ocurrió con Facebook

Básicamente, el botón Autocompletar con LinkedIn se ha podido utilizar de manera maliciosa. ¿Cómo? Utilizándolo en un diseño invisible, y ocupando toda la pantalla de un determinado site. De esta manera, has podido pulsar el botón para permitir el ‘volcado’ de datos, y ni siquiera te has dado cuenta, porque el botón en cuestión era invisible. Es decir, que el problema de seguridad está en que el botón se ha podido cambiar de estilo para que los usuarios no percibieran que estaban pulsando sobre él. Eso, y que se ha podido abusar de la API de LinkedIn para el login en sites y servicios de terceros.
https://www.adslzone.net/2018/04/21/linkedin-fallo-seguridad-login-script/

dijous, 19 d’abril del 2018

Ocupació desocupada


Ocupació desocupada

Aquesta setmana he tingut l’oportunitat de participar en dos esdeveniments empresarials. Un a Sevilla, a la Universitat de Loyola, i l’altre a Girona, convidat per l’Associació Espanyola de Directius. Al primer vam parlar sobre com afavorir la capacitat de generar ocupació per a la gent jove des de les empreses. A Girona vam parlar de digitalització empresarial: hi ha un elevat risc que la tecnologia destrueixi un elevat nombre de llocs de treball els propers anys.
Quina contradicció. D’una banda, mirant d’invertir per generar ocupació i, de l’altra, invertint per destruir-la. Aquest contrasentit és una peça ineludible de com funcionen la tecnologia i els avenços. Destrucció creativa: creem coses noves i alhora destruïm el que existeix.
Com es pot avançar i crear valor mirant de reduir al màxim l’impacte social? En moments de revolució tecnològica com l’actual, és més important que mai que institucions públiques i privades actuïn de manera coordinada. Ens falta una corretja de transmissió entre el que les empreses necessitaran i el que les nostres escoles formatives i universitats posaran al mercat laboral. Aquesta transmissió no funciona bé. La prova: tenim un 42% d’atur entre els menors de 24 anys.
Resulta que molts universitaris s’han preparat per a professions en què no hi ha prou demanda i alhora ens falten posicions clàssiques de formació professional, explicava una directiva de Seat l’altre dia en una taula rodona que vaig moderar a Madrid.
Necessitem uns mecanismes més bons perquè les necessitats laborals previstes a les empreses es converteixin en les prioritats formatives dels joves d’avui. I això no vol dir només titulacions, sinó que també inclou capacitats transversals, que són les que asseguren la capacitat d’un jove de ser contractat.

Tres urnes plenes de bitllets davant el Congrés per denunciar l’incompliment en la lluita contra la pobresa infantil

https://www.social.cat/noticia/8129/tres-urnes-plenes-de-bitllets-davant-el-congres-per-denunciar-lincompliment-en-la-lluita-c?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

L’organització denuncia així que els Pressupostos Generals de l’Estat s’han oblidat dels nens i nenes en situació de pobresa i que dels 1.560 milions d’euros compromesos en el pacte d’investidura per les famílies més vulnerables, finalment només se n’han inclòs 346. Les urnes han simbolitzat els pressupostos generals totals, el compromís per la lluita contra la pobresa infantil i la partida final que s’hi ha destinat.
L’organització recorda que en els últims anys, la pobresa infantil no només ha augmentat – del 27’3 per cent el 2008 al 29’7 per cent el 2016- sinó que també s’ha agreujat: actualment arreu de l’Estat la pobresa severa afecta a 1’3 milions de nens i nenes i ha passat d’un 12% el 2008 al 16% el 2016

dimarts, 17 d’abril del 2018

Se quemó - La otra





LA OTRA- SE QUEMÓ
Aquesta cançó és una metàfora de com es pot sentir una dona quan ha patit una violació per part d'un home. En aquest cas, la dona acaba cremant al violador i tota la cançó va parlant de les conseqüències que té amb anar vestit amb roba inflamable, a ser un home lliure, etc. 

"El era un violador cualquiera, tenía por delante toda una vida de alegrías y penas y libertad sexual. 
Pero no calculó nunca pensó que un día una mujer sobreviviera a su agresión dejase de ser victima tomando la cerilla y el bidón. 
Él no esperaba su venganza y se quemó. 
Se quemó, se quemó."




Pedagogia Social Comunitària: un model d’intervenció socioeducativa integral

L’actual situació d’inestabilitat social i econòmica que viu la nostra societat ha evidenciat l’existència de grans bosses de persones que viuen en situació de marginació o exclusió social. Les polítiques socials han donat resposta a situacions concretes, però no han articulat un teixit social fort que permeti incorporar de manera efectiva la persona exclosa, ni prevenir aquests processos. Es presenta en aquest article un model d’intervenció socioeducativa anomenat Pedagogia Social Comunitària que centra la seva acció en dos objectius:la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones, especialment d’aquelles que es troben en situació d’exclusió social; i el foment de la cohesió social. Aquestes finalitats s’operativitzen mitjançant l’increment de la participació, l’empoderament individual i comunitari, la coresponsabilitat i la sensibilització social.
https://trabajoypersonal.com

Morata, Txus. "Pedagogia Social Comunitària: un model d’intervenció socioeducativa integral". 2014.

Defensen l'educació assistida amb gossos per tractar trastorns i millorar l'aprenentatge



La motivació, la socialització, l'autoestima o la capacitat d'atenció són alguns dels aspectes que es treballen a l'hora de realitzar una o vàries sessions de Teràpia Assistida amb Animals (TAA). És per aquest motiu que des del Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC) i l'empresa Purina estan realitzant demostracions del projecte "Aprendre junts és millor" en algunes escoles  d'educació Infantil i Primària de Girona, com per exemple, l'escola Gegant del Rec.

Durant la sessió d'iniciació es va fer una presentació del projecte, explicant com es treballa i dels avantatges que té la interacció entre l'infant i el gos.

Finalment l'equip del CTAC es va adreçar als professionals del centre educatiu per explicar-los les diferents opcions de treballs i amb quins objectius i necessitats es pot treballar amb la finalitat d'introduir el gos com a eina de treball permanent en un centre educatiu.


Resultat d'imatges de terapia assitida amb gossos i nens



L’espera per a una visita de salut mental a Barcelona supera el més

https://cat.elpais.com/cat/2018/02/22/catalunya/1519328068_728384.html

Les xifres recollides pel Cosistori Sanitari de Barcelona exposen que la llista d’espera dels centres de salut ment de la ciutat és de 31 dies per adults i 39 per nens. De mitjan, als CSMIJ, els pacients han d’esperar 53 dies per a trobar-se amb el psicòleg infantil i, als CSMA, la llista d’espera ronda els 32 dies.



Els afectes de la crisi econòmica i altres determinants socials com l’augment de la desigualtat, han precipitat l’augment dels problemes de salut mental entre la població, fent que entre el 2013 i el 2016 augmentessin en un 12% les visites d’aquest caràcter al CAP.


Menors a l’era digital: com protegir els teus fills sense violar la seva intimitat






Foto extreta de la web el diari de l'educació

Ens mostren la idea de mediació parental activa, com a eina per a "protegir" els fills en la era digital.
Donant-nos a coneixer el ciberassatjament i els perills de la xarxa, com el Grooming’: assetjadors sexuals a la xarxa, Ciberbullying: quan els assetjadors són menors. Transmet la idea de que els pares han de “fomentar el pensament crític, fer-los saber que no tot el que hi ha a Internet és bo, que no tota la gent és qui diu ser i que tot el que quedi gravat al núvol pot tenir repercussions negatives per al seu futur impossibles de predir.








Un hotel nega l'entrada a un grup de joves amb síndrome de Down "per si molesten"

https://elpais.com/sociedad/2013/05/16/actualidad/1368710527_221318.html

L’associació Down d'Espanya denuncia l'hotel Cabo Gata Plaza Suites d'Almeria, el qual han prohibit l'entrada a un grup de joves amb síndrome de Down mentre estaven gaudint del viatge de final de curs. L'hotel els va dir que " aquest tipus de persones poden molestar a la resta de clients. " Des de a direcció dels hotels, demanen disculpes a l'associació i afirmen que és un mal entès.
En aquest moments, el cas està en mans de la Fiscalia d'Almeria.






Les persones amb autisme reclamen ajudes per a la inserció laboral









Les persones amb autisme volen tenir les mateixes oportunitats laborals que tothom, segons les dades d'Autisme Europa entre el 80 i 90% de les persones amb autisme, incloses també les persones amb trastorn d'Asperger, no tenen feina. Són dades que criden molt l'atenció, ja que la majoria estan totalment capacitades per desenvolupar diferents tasques. 

Aquestes persones juntament amb les seves famílies reclamen a l'Administració que es posi fi a la dificultat que tenen per inserir-se en el món laboral i que garanteixin recursos d'assessorament per tal que aquestes persones puguin obtenir un lloc de feina. La Fundació Friends treballen per ajudar i donar suport a les persones amb TEA, proporcionen espais per poder gaudir, estudiar i rebre suport per la inserció laboral.

Avui en dia, moltes persones amb TEA, gràcies a entitats com la que he esmentat anteriorment, poder realitzar diferents tasques, Tot i que al principi els hi costa una mica adaptar-se, ja que trencar les rutines i afrontar canvis és difícil, saben sortir i desenvolupar les tasques perfectament.




Si la lluita és només de les dones, no ens en sortirem



Anna Gener insisteix en que necessitem més dones per reivindicar les nostres decisions juntes. A ple 2018, les dones en els alts càrrecs laborals és molt escassa, i si hi arriben, cobren un sou menor als homes, tot i tenint la mateixa posició. És per aquest motiu que Anna Gener. Presidenta i consellera delegada de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman, vol canviar-ho, des de l’associació 50a50, juntament amb altres directives.

Aquesta associació neix com a conseqüència de que les institucions econòmiques i empresarials catalanes, van dirigides majoritàriament als homes, i es vol equilibrar aquesta situació per tal d’aconseguir un model de lideratge compartit.


Segons Anna Gener, pensa que aquesta lluita no és només de les dones, sinó que els homes no només cal que ens facin costat, sinó que formin part d’aquesta lluita.



ROBA ESTESA - LES CRIADES


Aquesta cançó és una reivindicació contra les   vexacions que patim les dones per denunciar el micromasclisme. Concretament de la negació de les feines domèstiques i el fet de defensar-nos com a dones. 
Si, defensar-nos. Perquè des de petites ens ensenyen a no caminar soles pel carrer, a no contestar, a anar ben arreglades, guapes i a callar.
Potser necessitaríem algú que ens digues que ens defensem, que cridem, que ens vestim pel nostre gust no per agradar els altres i sobretot, que ens reivindiquem.




ROBA ESTESA - LES CRIADES
https://www.youtube.com/watch?v=2EoBdFXPi1k

Depressió, l'entenem?

Depressió, l’entenem?
El passat 15/01/2018 TV3 ens convida a endinsar-nos i conèixer el concepte de depressió amb el documental “Depressió, l’entenem?”
Dins del mon de la Salut Mental, trobem una rama un tant ambigú i difícil de portar: la depressió. Aquesta malaltia és una de les que més a crescut els darrers anys. Concretament el suïcidi és la segona causa de mort entre els joves d’entre 15 i 29 anys. Però, la depressió es pot prevenir i tractar. I és aquí on fa incidència l’OMS en la seva campanya de “Parlem de la depressió” amb l’objectiu d’aconseguir visibilitat aquesta lluita igual que el documental del qual estem parlant.
Però què és una depressió? O què no és una depressió? Com se senten les persones que en tenen? Fa por explicar-ho?
En aquest documental ens endinsem a les vides d’algunes persones que han viscut o viuen aquesta malaltia. Tractant així, un dels temes tabús presents a la nostra societat. Ens convida a reflexionar sobre la manera amb la qual ens relacionem amb aquelles persones que pateixen de depressió. 
Hem de ser conscients que la depressió és una malaltia molt freqüent que provoca una alta discapacitat i un fort impacte social. Qui la pateix encara és víctima d'una forta estigmatització, cosa que fa que, fins i tot en els països desenvolupats, més de la meitat de les persones que la tenen no siguin diagnosticades ni tractades. Per tant, cal millorar el reconeixement social d'aquesta malaltia per facilitar l'accés al tractament.
Per concloure, us convido a observar aquest documental el qual fa qüestionar aquells fets que semblaven ser força evidents o inclús ni et plantejaves.

La nostra societat accepta i reconeix el concepte de la depressió?